Wonen aan de Dijcke

Een uitzicht om van te watertanden

Wonen aan de dijk, het is een droom voor velen. Met een geweldig uitzicht over de uiterwaarden, de rivier, het Stadseiland, de stuwwal en de historische stad Nijmegen. Het kan straks in de Stelt-Zuid. Er komen namelijk appartementen en, uniek voor de Waalsprong, zeer bijzondere dijkwoningen. 

Het begint allemaal met de bestaande dijk in de Stelt die versterkt wordt zodat hij voldoet aan de nieuwste normen voor waterveiligheid. Door die versterking ontstaat een geleidelijke overgang van de dijk naar het binnendijks gebied. Bij het ontwerpen van de dijk-woningen worden deze hoogteverschillen optimaal gebruikt.

 

Wonen in de dijk

De versterking zorgt er voor dat het beeld ontstaat van woningen die als het ware ‘ín de dijk’ zijn gebouwd. Trappen, hellingbanen en taluds worden geïntegreerd in het woningontwerp en de buitenruimte. De dijk vouwt zich ruimtelijk om de woningen heen. Hier is het hoogteverschil tussen straatniveau en de dijk duidelijk zichtbaar. 

 

Magistraal uitzicht

Aan de voorzijde ligt de woning op straatniveau. De achterzijde van de woning sluit aan op het niveau van de steunberm van de dijk, zo’n 13 meter boven NAP. De woning zelf begint op de eerste verdieping aan de straatzijde, maar komt aan de dijkzijde opnieuw op het maaiveld uit. Zo kun je vanaf het dakterras op het zuiden genieten van een magistraal uitzicht om van te watertanden.

 

Volop privacy

De romantische beleving van wonen aan de dijk wordt versterkt door de zogenaamde struinruimte die direct aan je terras grenst. Ook zorgt een hoogteverschil tussen je privéruimte en de openbare ruimte, in combinatie met een lage erfscheiding, voor voldoende privacy. Door de iets verhoogde ligging, de vormgeving van het terras en de groene aankleding van de omgeving ontstaat een heerlijke besloten plek.

 

Complete woonbeleving

Talrijke paden verbinden de woongebieden straks met het omliggende landschap en vormen telkens opnieuw een verrassend zicht op de dijk, het rivierlandschap en de boomgaard. En als het even kan, dan grazen er straks schapen op de groene strook en het talud van de dijk. Om je woonbeleving helemaal compleet te maken. Midden in de natuur, maar toch vlakbij de stad.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
Ontvang relevante updates over het project Bongerd & Dijcke.

Waarom aanmelden?

  • Weet als eerste wanneer de inschrijving start
  • Altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen en events
  • Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning 

Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.