Wonen aan de Bongerd

Samen de handen uit de mouwen

Het groene hart van de Stelt-Zuid wordt gevormd door een boomgaard. Daaromheen komen prachtige gezinswoningen die direct aan de boomgaard grenzen. Vanuit je woonkamer beleef je de boomgaard als verlengstuk van je eigen terras. De natuur als je tuin en je tuin als natuur. Wat een geweldige plek om te wonen.

Je riante privé-terras heeft een open verbinding met de boomgaard met prachtige  fruit- en bloesembomen. Door kleine hoogteverschillen tussen je terras en de boomgaard, gecombineerd met laag groen, wordt je privacy gewaarborgd. Je kijkt straks niet uit op de schutting of achtergevel van je overburen, maar je kijkt zo de boomgaard in. Hier beleef je de seizoenen en woon je letterlijk in het landschap.

 

Van en voor iedereen

De boomgaard is straks voor iedereen toegankelijk en als bewoner aan de boomgaard kun je optimaal gebruik maken deze unieke woonomgeving. Stel je voor hoe je kinderen spelen tussen de bomen, of hoe je straks samen met vrienden geniet van een warme lenteavond onder de bloesem, genietend van een hapje en drankje? En wat denk je van een gezellige buurt-bbq tussen de fruitbomen?

Handen uit de mouwen

De boomgaard vergt natuurlijk ook onderhoud. Daar worden de bewoners deels medeverantwoordelijk voor. Snoeien in het voorjaar, gras maaien in de zomer, en natuurlijk oogsten zodra de vruchten rijp zijn. Het is maar een greep uit de werkzaamheden die moeten gebeuren. Samen de handen uit de mouwen en… natuurlijk ook samen genieten.

Samen aan de slag

Hoe dat straks in zijn werk gaat, dat samen onderhouden van de boomgaard? Daar maakt de gemeente Nijmegen nu plannen voor. Het liefst samen met de toekomstige bewoners. Veel hangt dus af van hoe actief bewoners mee gaan doen aan het onderhoud. Willen ze heel veel gaan doen, of liever een beetje? Dat soort afspraken worden straks met de kopers en huurders vastgelegd in een beheerovereenkomst. En natuurlijk, de gemeente draagt ook een steentje bij en helpt waar mogelijk.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
Ontvang relevante updates over het project Bongerd & Dijcke.

Waarom aanmelden?

  • Weet als eerste wanneer de inschrijving start
  • Altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen en events
  • Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning 

Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.