Tom & Ellen: Die boomgaard achter onze tuin vinden we fantastisch

Tom & Ellen: Die boomgaard achter onze tuin vinden we fantastisch

“We willen de levendige binnenstad van Nijmegen voor geen goud missen.
Heerlijk wonen hier, maar we hadden geen tuin en dat misten we. Tijd om op zoek te gaan naar een nieuw huis.”

Aan het woord zijn Tom en Ellen. Vanaf het moment dat de eerste plannen van De Stelt Zuid naar buiten werden gebracht, hielden ze de ontwikkeling in de gaten. Toen was al duidelijk dat 3 ontwikkelaars het plan vorm zouden geven. Ze kozen voor Bongerd & Dijcke van Heijmans. “Dit deelgebied ligt het dichtst bij de Waalbrug. Daarbij was de boomgaard ter plaatse van de Heijmans woningen het breedst én we vonden de uitstraling van de woningen net wat mooier.”

Getriggerd door de Dijkwoning, verleid door de Boomgaardwoning

Tom en Ellen kochten een Boomgaardwoning en dat is best bijzonder, want vanaf dag 1 vielen ze als een blok voor de Dijkwoningen. Vanwaar de ommezwaai? “Hoe beter we het plan bekeken en hoe langer we erover nadachten, hoe meer De Boomgaardwoning ons trok.

 

Het huis is breed en daardoor echt heel ruim. We hebben wel 160 m² woonoppervlakte. Je hebt een brede living en in de keuken kun je met gemak een eiland kwijt. Dat willen we graag. Maar het was de boomgaard die de doorslag gaf. Deze grenst direct aan onze tuin, waardoor het voelt alsof je helemaal buiten woont.”

“In Bongerd en Dijcke vinden we alles wat we zochten. Rust en de stad dichtbij! We zien al helemaal voor ons hoe we straks lekker een biertje in de tuin doen en daarna gewoon nog even op de fiets springen en een terrasje in de stad pakken.”

Samen tuinieren

Voor de boomgaard is er een aantal scenario’s bedacht voor het onderhoud. De gemeente kan dit helemaal verzorgen of de bewoners gaan het doen en dan kan de aanleg wat weelderiger. Tom en Ellen hopen op het laatste. “Het lijkt ons echt leuk om samen met de buren dit verlengstuk van de tuin te onderhouden. Daarmee creëer je een band en bouw je samen aan de toekomst. Zo fijn dat hier geen auto’s komen. Daardoor woon je echt heel rustig. Voor de auto hebben we trouwens gewoon een eigen plek voor de deur. Dat is goed geregeld.”

 

 

Nieuwbouw naar je hand zetten

We kunnen niet wachten tot we de sleutel krijgen. Ondertussen zijn we ons al aan het oriënteren voor de inrichting en de keuken. Er is nog geen besluit gevallen. Het kopersoptiegesprek – wat we hadden bij Heijmans – was heel prettig. Het ging niet zozeer om de techniek, maar wel hoe we leven en wat er voor nodig is dat zo optimaal mogelijk te doen. Fijne insteek vonden wij. Zo kom je echt tot de essentie en leven wij straks op een plek die helemaal als thuis voelt.”

Meer weten?

“Heb je vragen over of interesse in Bongerd & Dijcke? Twijfel niet en bel mij gerust, ik help je graag!”

 

Joost van den Broek, Heijmans

📞 +31 (0)6 22 80 06 02

Je kunt ook contact met ons opnemen via onderstaand formulier.

Of door te bellen/mailen met Hans Janssen Garantiemakelaars.

Wil je meer weten?
Neem contact op met Hans Janssen Garantiemakelaars via 024- 3 244 244 of vul het onderstaande formulier in en we sturen alle informatie, zoals de brochure en de prijslijst, naar je toe.

Selecteer...Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.


Heijmans Vastgoed 

Graafsebaan 65 
5248 JT Rosmalen

Postbus 171 
5240 AD Rosmalen

Hans Janssen Garantiemakelaars
St. Canisiussingel 19 H
6511 TE Nijmegen

Telefoon: 024- 3 244 244

E-mailadres: nieuwbouw@hansjanssen.nl