Wonen op de eerste rang aan de WAAL

“De gemeente Nijmegen ziet dit gebied als een pareltje”, vertelt Joost van de Broek, commercieel manager bij Heijmans. “Inmiddels weet ik dat de gemeente gelijk heeft. Je woont hier eerste rang, op een plek waar stadse reuring, natuur, rust en ruimte elkaar ontmoeten. Na een drukke werkdag maak je hier je hoofd leeg en in het weekend trek je eropuit. De stad of de natuur in!”

Helemaal weg van de boomgaard

Als je woningen ontwerpt op het mooiste plekje van de Waalsprong, raak je vanzelf in de ban van die locatie. Je zou er als architect bij wijze van spreken best zelf willen wonen: “Ik ben helemaal wég van de boomgaard. Op deze plek voelt het alsof je het hele jaar op vakantie bent”, zegt architect Christelle Oude Vrielink-Sanfilippo enthousiast. Christelle maakte het ontwerp voor de dijkwoningen en gezinswoningen aan de boomgaard.

Leg die lat maar hoog

“Op deze bijzondere plek kun je de lat alleen maar hoog leggen. Dat hebben we gedaan in de keuze van hoogwaardige, onderhoudsarme materialen én in de wisselwerking tussen privé en gezamenlijk. Door de boomgaard- en dijkwoningen gespiegeld aan elkaar te plaatsen, liggen de entrees naar elkaar toe. Zo ontstaat vanzelf sociaal contact met de buren. En laten we de boomgaard niet uitvlakken als ontmoetingsplek.” 

Hoe wil je wonen?

“Wie voor een dijkwoning kiest, wil zo hoog mogelijk wonen voor het beste uitzicht. Lijkt mij. Maar misschien wil je het helemaal anders. De woningen zijn flexibel indeelbaar en hebben de optie van een uitbouw aan de dijkzijde. Ook bij de boomgaardwoningen hebben we diverse opties uitgedacht. Kopers kunnen kiezen voor een of twee mee-ontworpen dakkapellen op zolder en/of een uitbouw aan de tuinzijde.”